Pașii aplicației

 Selectia Interna

1. Alcatuirea unui dosar de aplicatie.

2. Depunerea dosarului la Biroul de Relatii Internationale a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti intre datele anuntate anterior.

3. Reuniunea unei comisii de evaluare multidisciplinare alcatuita din profesori ai UNA Bucuresti ce noteaza dosarele de aplicatie depuse in concurs.

4. Afisarea rezultatelor selectiei. Acestea vor fi disponibile atat pe site (prima pagina) cat si la Biroul de Relatii Internationale al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti.

5. Studentii selectati in urma procesului de aplicatie vor primi dreptul de a aplica la universitati partenere in ordinea rezultatelor procesului de evaluare al dosarelor si portofoliilor.

6. Studentii selectati in urma procesului de aplicatie vor primi o Nominalizare oficiala din partea Universitatii Nationale Bucuresti ce le va servi in scopul aplicatiei la universitatea gazda.

Selectia Universitatii Gazda

Procedeul de selectie al universitatilor partenere difera in functie de institutie si tara. In cele mai multe situatii, studentii ce au fost selectati pentru o mobilitate Erasmus in urma concursului de aplicatii UNA Bucuresti vor completa o aplicatie separata (online sau offline) din partea universitatii de care sunt interesati.
In cadrul universitatii gazda va avea loc un nou proces de selectie, pe baza dosarului si portofoliului, in urma caruia studentul va fi acceptat sau respins. Este posibil ca universitatea gazda sa avanseze noi cerinte aplicantului in vederea selectiei.

Finalizarea Aplicatiei

In urma primirii acceptului din partea universitatii gazda, studentul selectat va contacta Biroul de Relatii Internationale a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti pentru indeplinirea formalitatilor de plecare:

– Incheierea contractului financiar si numirea unui garant.

– Prezentarea dovezii asigurarii medicale obligatorii (Cardul European de Sanatate).

– Incheierea formalitatilor inter-institutionale, ce pot varia in functie de caz.

Dupa incheierea contractului financiar, studentul va primi cu 5-10 zile calendaristice inainte de deplasearea la universitatea gazda 80% din suma alocata mobilitatii, iar restul de 20% urmand a fi receptionati dupa revenirea din mobilitate si dupa incheierea tuturor formalitatilor de intoarcere.